banner_carnaval


Carnaval in Blixembosch

Kaartverkoop Carnaval in Blixembosch van start!

Folder Carnaval 2017

Het Carnavalsseizoen is weer begonnen. Op 11 november is ook in ons eigen Lampegat de jaarlijkse start van het carnaval gevierd. Op zondag 26 februari 2017 komt dit mooie feest ook weer naar onze wijk. Dan mogen we onder leiding van zowel onze eigen jeugdprins als ook de Stadsprins van het Lampegat met zijn gevolg een geweldig Familiecarnaval vieren in VTA Blixems.

Dit jaar mogen wij voor zowel groot als klein DJ Marcel ontvangen, optredens van clown Frodelino èn een geweldig dweilorkest; Blitz!

De toegangsprijs voor zowel ouders als kinderen is voor dit jaar vastgesteld op € 4,00 per persoon (kinderen tot 1 jaar gratis entree). Voor de kinderen is dat inclusief 2 keer drinken, chips, een ijsje en nog wat anders lekkers (maar dat is nog een verrassing). Als u kaartjes wilt bestellen, kan dat via een e-mail naar carnavalinblixembosch@gmail.com (graag het aantal volwassenen en kinderen aangeven). U ontvangt dan van ons een bevestiging van uw bestelling. Vanaf half januari 2017 zullen de kaarten ook rechtstreeks verkrijgbaar zijn via het VTA.

Wij vertrouwen weer op een volle zaal en een geweldig feest!!!

Namens de werkgroep Carnaval,
Wil van de Molengraft

Carnaval in Blixembosch

Vanaf het moment dat de carnavalsvereniging De Knipvliegers in 2006 besloot te stoppen met haar activiteiten, heeft een actieve werkgroep Carnaval onder de vlag van de wijkvereniging Blixembosch de jaarlijkse organisatie van het kindercarnaval in onze wijk op zich genomen.

In 2017 al weer voor de elfde keer, wordt het VTA Blixems aan de Ouverture omgetoverd tot een waar feestpaleis, waarin we op de zondagmiddag van het carnavalsweekend met zo’n 900 mensen (gelijk verdeeld over volwassenen en kinderen) een geweldig carnavalsfeest vieren.

In de afgelopen jaren mochten we ook de Stadsprins van het Lampegat op ons feest verwelkomen, samen met zijn gevolg en hofkapel de Eendracht. Een teken van waardering voor ons eigen schitterende feest!
Ons carnavalsfeest wordt ieder jaar aangevoerd door een eigen jeugdprins(-es) met gevolg. In de grote feestzaal zorgt een DJ voor de nodige muziek en dans, in een aparte zaal achter in het VTA is er een professionele clown met meerdere (verschillende) optredens, hebben we livemuziek van dweilorkesten en natuurlijk hoeft de interne mens niets tekort te komen!

Voor de kinderen is de entree inclusief 2 keer drinken, een zakje chips en een ijsje. De kinderen kunnen dit zelf helemaal regelen, dus de ouders hoeven niet de gehele tijd op hun kinderen te letten. Een goede toegangscontrole zorgt ervoor dat kinderen ook niet zonder begeleiding van hun ouders naar buiten kunnen.

Ons feest is al jaren rookvrij. Voor de volwassenen die toch even willen roken, kan dat buiten op het plein.

Toegangskaarten

De entreekaarten kunnen van tevoren worden besteld via een e-mail aan de organisatie van het feest (carnavalinblixembosch@gmail.com). Bij de bestelling vragen wij u aan te geven hoeveel volwassenen en hoeveel kinderen het betreft. De toegangskaartjes kosten € 4,00 per persoon. Voor kinderen jonger dan 1 jaar hoeft geen kaartje te worden gekocht.

Van uw bestelling via mail ontvangt u van ons een bevestigingsmail. U ontvangt van ons bericht wanneer de bestelde toegangskaarten kunnen worden opgehaald in VTA Blixems. Betaling graag contant bij ophalen van de kaarten.

Vrijwilligers

Een dergelijk groot feest kan niet worden georganiseerd zonder de onmisbare inzet van vele vrijwilligers. Naast natuurlijk een organisatiecomité wat vaak al snel na de zomervakantie bij elkaar komt om de voorbereidingen op te starten, zijn veel mensen in de weer met het versieren van het VTA, de bezetting en organisatie van de garderobe (hoe organiseer je het in ontvangst nemen van al die jassen en ook weer zorgen dat iedereen zijn eigen jas weer terug krijgt…), de verkoop van consumptiemunten, de uitgifte van consumpties aan de kinderen, de bewaking van de voordeur, de lift ….

Natuurlijk zijn wij altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Wilt u ook graag helpen, stuur dan ons een mail (carnavalinblixembosch@gmail.com)! Vele blije kindergezichten zijn uw beloning!

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van het bovenstaande nog vragen over ons kindercarnaval, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Wij horen altijd graag van u.
Volg ons ook via facebook

Namens de werkgroep Carnaval
Wil van de Molengraft
Peggie van de Molengraft
Marcel Engelen
Johan Beckers

1186829_10200536909824010_2118447442_n                      Carnaval 2014